fredag 7. mai 2010

Kampen.

Kampen mot teoriboka startet for lenge siden. Helt siden jeg begynte å ta kjøretimer. Målet har alltid vært å bli ferdig med teorien i god tid før jeg var ferdig med all obligatorisk kjøring. Den gang ei... Målet har snudd. Jeg er ferdig med kjøring, og hva står igjen? Jo, teorien. 

Min kjære mor har vært en formidabel pågangsdriver for å få meg til å lese. Strategisk har hun lagt frem boka på steder det er helt umulig å overse den, og til stadighet spurt om hun skal høre meg. Og hver gang har jeg feid det av med at jeg er godt i gang og trenger ikke hjelp. Boka som hun har lagt fram på alle tenkelige steder, har jeg bevisst ungått. Jeg har en sjelden gang rørt forsiktig borti den, og lurt meg selv med at berøring er bedre enn ingenting.  Ved et tilfelle holdt jeg nesten på å lure meg selv med at hvis jeg rørte ved boken ville alt som stod i den automatisk overføres til meg. As if!

Tro meg, jeg har prøvd iherdig å lese, men. MEN. For det første, det er vanvittig kjedelig. For det andre, teorien er så fordømt logisk at det ikke skal være nødvendig å lese noe særlig (ohh, den var tynn). For det tredje, jeg vil at all teori skal sitte som støpt over natta (joda, har til tider klisterhjerne, men selv jeg skjønner at jeg tar hardt i her). Jeg ser selvfølgelig alt det positive med å lese; jeg får sertifikat->får  kjøre bil-> frihet and so on. Men igjen, det er sååå kjeeeedeeeeliiiig. Tør nesten ikke nevne alt jeg har gjort for å unngå teoriboka. 

En dag hadde jeg bestemt meg, nå skal det leses. Jeg tok med boka opp på garasjeloftet, satte meg godt til rette, skulle akkurat til å slå opp boka da jeg fikk øye på 1 sesong med True Blood (som jeg hadde kjøpt et par dager tidligere). Uten å tenke, slengte jeg hensynsløst fra meg boka og plasserte meg i hvilestilling foran fjernsynet. Jeg har altså sett hele sesong 1 på to dager, og alt som heter teori har vært glemt. Men, det stopper ikke der. Jeg er ofte plaget med tvangshandlinger som må gjennomføres før jeg begir meg ut på det jeg egentlig skal gjøre, gjerne i form av å se tv-serier på dvd. Jeg hadde som sagt sett ferdig sesong 1, og kjente at jeg egentlig var klar for å lese litt......helt til at nysgjerrigheten min tok overhånd. Jeg tok meg ofte i å tenke på hva som blir å skje i sesong 2 av True Blood. Elegant fant jeg fram til en flott nettside der jeg kunne se hele sesong 2. Dermed gikk to nye dager med til å sitte foran macen og glane (hadde noen håpløse forsøk på å gjøre noen teorioppgaver på nett, til mitt forsvar). Etter dette har jeg fått en indre ro, som har gjort at jeg har klart å lese en god mengde teori, samt at jeg har løst en del teorioppgaver på nett. 

Har nå på tro og ære lovt kjørelæreren min at teorien skal være i boks til han kommer hjem fra ferie. Og et løfte er et løfte, og det skal man holde. Ja, seriøst, nå er det skjerping. 





Avslutter med et motivasjonsbilde av min gode venn.






mandag 12. april 2010

Æ har fått teken!

Ja, kjære dere. Jeg har fått teken. 

Fikk vidunderlige nyheter fra kjørelæreren min i dag. Jeg har 1 kjøretime igjen, før det skal takes fatt på langkjøring og glattkjøring. Ordrett fra kjørelærer: "Ja, Hilde. No har du fått teken på na kjøringa." Jeg som var så sikker på at dette gikk rett vest, men nei, absolutt ikke. Håhåhå! Snart har jeg lappen. Min tid som fotgjenger som kjefter på bilene er snart over!  Har bestemt meg for å begynne med samme type hjernevasking jeg driver med ift sunn livsstil for å komme skikkelig i gang med teorilesing. Glemte selvfølgelig at jeg kunne låne boka di, Helge, så jeg kjøpte en ny. Æsja!

Ellers så feirer jeg jubileum i dag. Har vært på den sunne linje i en uke nå. Kommer aldri til å vende tilbake til det usunne utyske jeg var før. Skjemmes skulle man, skjemmes! 

Fikk en liten ripe i lakken da jeg fikk brev om at jeg måtte betale en pen liten sum i restskatt. Er så typisk. Jeg har så vidt fått lønn, og har nesten ikke fått kjenne på følelsen av å ikke være raka fant, før de pengegriske folka krever å få halvparten av lønna. Å være et hardtarbeidende menneske suger noen ganger..

Og tuuuuuusen takk for påskehilsen Ingvar! Veldig koselig! :) (Fikk faktisk kortet i påska, men er ikke alltid den kjappeste som du vet.)

Ser veldig fram til Volda-weekend! Har ikke vært der siden januar, hvis man ser bort i fra en liten svipptur innom i påska da jeg var og kjente på døra.

Ja, bildet er feil vei og jeg er svært uheldig med klesvalget. 
Ikke heng dere opp i bagateller.

Ja, her står jeg med et misfornøyd drag over fjeset foran døren til Helge og Calle i Volda.



Ellers håper jeg at dere får en fortreffelig dag ute i solen (hvis dere er så heldige og har det). Skjer dåkker!

Ord til ettertanke:

Jeg ligger litt på latsiden. Etterpå skal jeg snu meg.

tirsdag 6. april 2010

Stekje altso!

Endelig er det vår! Hestehov og krokus spretter fram og smiler muntert til meg, med sine vårlige farger. Humøret lysner, og jeg er rett og slett glad! 

Hadde nok en kjøretime i dag. Eller har ikke hatt så steike mange, men er leeeeei. Vil ha lappen nuh! Me ein gangeh! Bare hive meg til å blir ferdig med teorien først. Klarte jo å glemme igjen teoriboka i Spania, så det har blitt ekstremt lite lesing. Kan ikke flyte på "forvirra ift høyre og venstre" stort lengre overfor kjørelæreren. Tror det begynner å bli ganske opplagt at lesing har fått lavest prioritet i det siste. Skjæmmes, skull du! 

I dag har jeg søkt på skole igjen. Denne gang videreutdanning i ledelse, rus pluss spes.ped. Må da for svarte komme inn på en av delene. Mest lyst til ledelse, da det er min billett ut av helsesektoren (hvis den dagen skulle komme). Å ja da, Calle og Helge; jeg har søkt i Volda! :D Fløtte inn på rommet ditt, Calle! Bærre så du veit det!

Vil ellers poengtere at jeg hadde et svært givende besøk av Helge her på søndagen. Har fått en helt vanvittig motivasjon til å holde på den sunne linje. Og at det er dag èn i min sunne tilværelse trenger vi ikke å gå nærmere inn på. I dag har jeg tilstadighet tatt meg selv i å messe høyt for meg selv: "Det er ikke en straff å spise sunt" og Elsk det sunne, vær det sunne". Som du skjønner, prøver jeg elegant å hjernevaske meg selv. Å spise sunt er den beste belønningen du kan gi deg selv. Sunn kropp=sunt sinn! Husk det! Klapp for meg Helge, klapp!

Ellers er livet som vanlig. Har prøvd å være spontan i det siste, leve i nuet liksom. Har funnet ut at jeg liker å være spontan. 

Hva skal jeg gjøre i dag mon tro? Valget vipper vel egentlig mellom å gå en snusfornuftig tur, eller å bekke seg over og sove fram til True Blood begynner. Synes vel egentlig at det er i det drøyeste laget å skulle være fysisk aktiv allerede første dagen i min sunne tilværelse. Skjønner at jeg må begynne hjernevasking på den fronten også. Men akkurat i dag lar jeg vanen vinne over fornuften. Det får bare være. Gleder meg til å bekke/velte/rulle. Søke på noen stillinger først, så er det veltetid. 

Nå er jeg råstolt over å ha skrevet første blogginnlegg i år. Jubel og glede! Da blir det bekking med steike god samvittighet. Hurra!